Amazon е поискал пълна секретност от финалистите на конкурса за място

...
Amazon е поискал пълна секретност от финалистите на конкурса за място
Коментари Харесай

Amazon засекрети конкурса за място на новата й централа

Amazon е изискал цялостна секретност от финалистите на състезанието за място за втората щабкартира на компанията, съобщи CNBC.

Световният колос в онлайн търговията е задължил кметовете на градовете-претенденти да не популяризират информация за преимуществата на своите кандидатури, за хода на състезанието, както и за условията на компанията.

" Процесът е доста конфиденциален и ние, естествено, сме обвързани с обещанието да запазим конфиденциалност “, сподели кметът на Маями, Флорида, Франсис Суарес.

" Ако в този момент съобщим какво предлагаме, ще бъдем подложени на рецензия, ще стартират да поясняват думите ни дали това е положително, или неприятно “, прибавя и кметът на Филаделфия Джим Кени. По думите му има поданици, които не желаят Amazon в градовете си от боязън, че парцелите ще нарастнат и ще стане пренаселено.

Миналата седмица Amazon заяви, че е съкратила листата на кандидатите до 20 града и административни окръзи, напомня ТАСС. В шортлистата влизат Атланта, Бостън, Далас, Денвър, Индианаполис, Кълъмбъс, Лос Анджелис, Маями, Ню Йорк, Нюарк, Нашвил, Остин, Питсбърг, Роли, Филаделфия, Чикаго и Торонто плюс федералният окръг Колумбия, окръг Монтгомъри (Мериленд) и обединяване от няколко окръга в Северна Вирджиния.

Компанията възнамерява да влага в строителството на новия си основен офис над 5 милиарда $. Според Amazon основаването на втора щабквартира ще притегли десетки милиарди $ вложения в бюджета още преди да бъде изработен окончателният избор на град.

Новата централа ще е изцяло равностойна на сегашната в Сиатъл, щата  Вашингтон, и ще предложи над 50 000 високо платени работни места, съобщи Amazon.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР